slagg

Tänään on 17 Syys 2019, 11:23

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  Sivu 1/1
 [ 1 viesti ] 

Roskaaminen ja Linnasoft


Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Roskaaminen ja Linnasoft
ViestiLähetetty: 02 Elo 2013, 22:49 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 19 Joulu 2011, 21:57
Viestit: 115
Koin tarvetta purkaa sydäntäni.

Roskaamisen kanssa ollaan painittu Hiihtomaassa niin kauan kuin pelialue on ollut käytössä.

Olen puheenjohtajan ominaisuudessa saanut kuulla vuosien varrella useampaan otteeseen Hiihtomaan pelialueen siivottomuudesta, niin lähialueen asukkailta, kaupungilta kuin muilta alueen käyttäjiltä. Kaupungin taholta tuli 2009 myös uhkaus alueen menettämisestä jos alue ei siistiydy. Tuolloin alue oli oikeasti kuin kaatopaikka ja uhka alueen menetyksestä todellinen.

Linnasoftin olemassaolon aikana paikkaa on saatu paljon siistimmäksi, kuin mitä se hulluina vuosina oli ennen yhdistystä.


Pelikielto

Pelikielto joka annnettiin jokaiselle pelaajalle lauantaille 3.8. on seurausta yhdistyksen pelissä keskiviikkona 31.8. tapahtuneesta roskaamisesta. Kollektiivisen pelikiellon on tarkoitus herättää ainakin Linnasoftin peleissä käyvät pelaajat ymmärtämään paikan siisteyden tärkeys.

Suurin osa on siisteyden tärkeyden jo sisäistänyt, mutta asian pitää olla jokaiselle kristallin kirkas. Pelipaikan puuttumiseen huomaa viimeistään sitten, kun sitä ei enään ole.

Joistakin saattaa tuntua, että pelikielto oli liian ankara ratkaisu. Yksi mokaa kaikkia rangaistaan. Yksittäiset ihmiset syyllistyvät roskaamiseen, mutta Linnasoft kantaa yhteisönä vastuun. Siksi pelikielto on kollektiivinen. Softaajat ovat vastuussa toisistaan.

Linnasoft haluaa aktivoida pelaajia huolehtimaan roskista oma-alotteisesti ja puuttumaan aktiivisemmin muidenkin harrastajien huolimattomuuteen. Niin yhdistyksen peleissä kun niiden ulkopuolellakin.


"Ne muut"

Useampana pelipäivänä aluetta on siivottu kesken päivän, mutta kummasti yksittäisiä roskia maahan jää kun viimeinen pelaaja paikalta lähtee. Turha on siis syyttää pelkästään "niitä muita".

Lisää roskia on kuitenkin ilmaantunut aina, kun pelipaikalle saapuu seuraavan kerran. "Niiden muiden" toimesta.

Yksi suuri ongelma onkin yhdistyksen pelien ulkopuolella tapahtuva roskaaminen. Niin softaajien, kuin frisbeegolffarien sekä erinäisten nuorisoporukoiden toimesta. Tähän ei valitettavasti voida Linnasoftin taholta juurikaan vaikuttaa, muuta kuin omilla teoilla.

Törky Hiihtomaan offarilla ja pelialueen läheisyydessä lasketaan kuitenkin Linnasoftin vastuulle. Ihmisillä on pakottava tarve löytää syyllinen ja Linnasoft on syntipukki silloin kun Hiihtomaasta jätettä löytyy.

Siisteys on hyvä asia, koska roskat maassa antavat tavallaan luvan roskata lisää. Roskaton ympäristö edistää roskattomuutta. Linnasoft haluaa johtaa esimerkillä.


Tulevaisuus

Tilanne ei ole täysin toivoton. Muutosta parempaan on vuosien aikana saatu aikaan. On hyvin mahdollista, että ilman yhdistyksen aktivoitumista ja softaajien ryhdistäytymistä pelialue olisi menetetty jo neljä vuotta sitten. Kiitos aktiivisille harrastajille siis tästä, että saamme edelleen Hiihtomaassa pelata.

Tavoitteena on roskaton Hiihtomaa.

Ystävällisin terveisin,
Kasper
Linnasoft

P.S.
Roskat on hyvä laittaa roskiin myös pelipäivien ulkopuolella.

P.P.S.
Kierrättäkää.

_________________
Maski päähän!
Lipas irti ja tyhjälaukaus turvalliseen suuntaan!
Eikä ammuta offarilta, kun peli on käynnissä!


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  Sivu 1/1
 [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron